torsdag 29 januari 2009

Azofärgerna kvar i livsmedel (dödsmedel?)

Varför är inte ett löfte ett löfte i företagsvärlden? Trodde dom att ingen skulle märka att dom inte tog bort det? Nu äter inte mina barn godis eller annat med tillsatser, det undviker vi så långt det är möjligt, men det är många andra barn som äter det regelbundet kanske tom varje dag. Är det verkligen värt att barn får beteendestörningar? Å är det okej att föräldrar är så dåligt pålästa att dom ger barnen mat som uppenbarligen är dålig/farlig för dom? Vems ansvar tycker du det är att vi får i oss nyttig mat? Om det är den enskilda människans ansvar så måste vi ju oxå ha en valmöjlighet när vi går i affären. Bananer å potatis är väldigt besprutade vilket inte bara påverkar oss som äter utan även naturen å dom människor som besprutar. Varför väljer man det kortsiktligt billigare alternativet istället för att lägga lite extra pengar på en bättre å nyttigare vara?
Ingen har väl missat boken Den hemlige kocken, om du gjort det så läs den idag. Färre kanske vet att det kommit en uppföljning Äkta vara som oxå är väl värd att läsa. På hemsidan Äkta vara.org kan man idag, i semeltider, bla läsa att många semlor vi köper i butik inte innehåller mandelmassa utan aprikoskärnor!

Inga kommentarer: