tisdag 27 januari 2009

Dödsolycka

Varför blir människor irriterade på att tåget är försenat när en olycka har hänt? Är vi så stressade att vi inte ens kan ägna en tanke åt att någon skadats/dödats? Den personens familj? Är det viktigare att vi kommer i tid än att känna medkänsla? Jag satt på tåget med dottern å allt för många människor muttrade, gnällde eller pratade irriterat å upprört i mobilen om att tågen var sena å stillastående. Å då ropade dom flera gånger ut att det var en olycka som hänt i Älvsjö! Nej, ta å skärp er alla å ta fram medkänslan å tänk efter vem som blir påverkad av ditt agerande!

2 kommentarer:

Andreas sa...

Vem blir påverkad av att man irriterar sig över att tåget är sent? Knappast personens familj, eftersom de säkerligen inte befinner sig på tåget, och inte heller den döde. Möjligen den som muttrar i form av ökade sura uppstötningar som ett resultat av stress.

Nej, sluta pracka på folk ditt egna dåliga samvete.

Jonas sa...

Som jag ser det: Är man så urbota dum att man tar genvägen över spåren så får man litegrann skylla sig själv. Visst är det tragiskt, men jag tycker inte synd om henne och jag förstår folk som blir förbannade.

Enligt banverket dör 80-90 människor på spåren varje år.