Idag har vi åkt runt till flera bondgårdar i kommunen som hade öppet hus för att visa sina djur och hur dom jobbar på dessa småskaliga jordbruk. Vi har gullat med nötkreatur, pratat med kalkoner, tittat på får och lamm och hästar. Vi har ätit hamburgare gjort av så kallat gräskött, djur som gått ute året om och bara ätit gräs och mineraler - inget annat. Vi har pratat med bönder och förhört oss om hur dom tar hand om djuren, var och hur dom blir slaktade och vad just den bonden har för visioner för sin gård och sina djur. Och vi har köpt köttfärs, innanlår, lammkorv, nötkorv och kyckling! Jag har inte ätit kyckling på 11 år för att jag inte kunnat hitta något ställe som föder upp och slaktar på ett, enligt mig, bra sätt. Det har helt enkelt varit en mycket bra och givande dag :)
1 kommentar:
Fy fan, ni är så jävla duktiga! Er mat blir ju mer än dubbelt så god på det sättet. Tummen upp för er! Kram /A
Skicka en kommentar